Proiect liberal pe Codul penal. PNL anunţă că pregăteşte o lege care va ţine cont de deciziile CCR

19 februarie 2017, 21:44

Liberalii vor să includă aspectele ridicate de judecătorii CCR în ultimii ani. Toate partidele parlamentare, inclusiv PSD, vor fi invitate la dialog, a spus prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu.

Anunţul PNL vine după ce premierul Sorin Grindeanu a sugerat că legislativul poate să preia iniţiativa şi să elaboreze acest proiect.

Prim-vicepreşedinte PNL, Cătălin Predoiu: „Am primit din partea PNL sarcina să elaborez un astfel de proiect de introducere a soluţiilor CCR în corpul celor două coduri. Cele privind controlul judiciar, arestul la domiciliu. Rămâne de văzut cum se protejează interesele publice care în acest moment rămân uşor descoperite. Se poate întâmpla să fie un abuz cu încălcarea legii cu un prejudiciu minor şi să ai un abuz cu încălcarea unei hotărâri de guvern sau instrucţiuni de ministru cu un prejudiciu mult mai mare”.

Sorin Grindeanu, prim-ministru: „Cealaltă problemă, cea a deciziilor CCR, merge spre Parlament, îmi doresc să fie o dezbatere largă, transparentă, pentru că trebuie rezolvate aceste probleme, care să implice nu doar partidele politice. Care să implice şi instituţii din acest domeniu, care să implice ONG-urile. Astfel încât informarea şi decizia următoare fie că e luată prin vot în Parlament, prin adoptarea unei legi, fie că e luată de Guvern, să fie cât mai larg explicată”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite