Proiect legislativ în Rusia: 12 ani de închisoare pentru cei care determină copiii la suicid. Au fost declanșate ample campanii în școli

31 martie 2017, 10:19

Duma de Stat s-a sesizat și a inițiat un proiect legislativ care să prevadă un nou articol în Codul penal, potrivit căruia persoanele care îi determină pe copii la suicid să primească pedepse de până la 12 ani de închisoare. Se desfășoară mai multe campanii în școli, cu părinții, cu copiii – li se explică cât de nefastă poate să fie navigarea în spațiul virtual atunci când nu este controlată, a transmis corespondentul TVR la Moscova, Liviu Iurea.

Se formează o stare de depresie generală, aşa-numita „insuflare a sentimentului inutilităţii”, mai ales în rândul tinerilor. Ei încă nu au formate principiile sănătoase despre viaţă şi comportament.  De aceea, este foarte uşor ca prin intermediul acestor grupuri,  prin participarea lor, să fie motivaţi pentru a întreprinde anumite acţiuni, a explicat Vladimir Goriunov, expert în psihologia tinerilor.

Presa din Rusia nu acordă foarte multă importantă acestui caz pentru a nu crea curiozitatea în rândul adolescenților – sunt recomandări ca aceste cazuri să fie tratate cu delicatețe, să nu fie folosite titluri șocante, cu litere mari, să nu se dea foarte multe amănunte despre familiile care au avut aceste tragedii.

Primul semnal de alarmă a fost dat în luna mai 2016 – când a apărut celebrul articol din „Novaya Gazeta”, însă scandalul a luat proporții la începutul acestui an, când s-a recunoscut oficial că circa 130 de cazuri de suicid în rândul adolescenților s-a datorat exact acestui joc.

Circulă diferite teorii despre acest joc în Federația Rusă – cum că nu ar fi apărut neapărat aici, ci în altă parte. Sunt teorii conspiraționiste că ar fi un experiment împotriva Rusiei, alții spun că în spatele acestui joc ar fi gruparea teroristă Stat Islamic, a mai transmis Liviu Iurea de la Moscova, într-o Ediție Specială.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite