Proiect în dezbatere publică: maşinile parcate neregulamentar pe marile bulevarde din Capitală, ridicate de primăriile de sector

Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică un proiect potrivit căruia maşinile parcate neregulamentar pe marile bulevarde, pe care le administrează, să fie ridicate de primăriile de sector care ar putea externaliza serviciul către companii private... Un lucru nu tocmai de dorit, spun specialiştii în administraţie publică. Există riscul să ne întoarcem la situaţia de acum câţiva ani, când, în Bucureşti, majoritatea banilor din încasări mergeau la privaţi şi nu la primării.

26 Decembrie 2021, 21:06 Știrile TVR |

Străzile şi trotuarele Capitalei sunt pline de maşini parcate haotic sau abandonate, chiar şi în cartiere de case unde ar putea fi ţinute în curţi. Primăria generală şi cele de sector au împărţite acum zonele de administrare şi de răspundere.

De ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe marile bulevarde ale Capitalei se ocupă Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti SA. În teorie. În practică, de doi ani, nu s-a mai ocupat de acest serviciu.

Unul dintre consilieri propune ca primăriile de sector să poată ridica maşini şi de pe marile bulevarde. Proiectul lansat în dezbatere publică de Nicorel Nicorescu ar permite întoarcerea la un sistem testat deja prin externalizarea serviciul de ridicare către companii private, în baza unor contracte publice.

Specialişti în administraţie publică vin cu explicaţii de ce NU consideră potrivit acest sistem.

6 autospeciale de ridicare rapidă a autovehiculelor au fost cumpărate în 2019 de compania Primăriei Capitalei. Au costat 3 milioane de lei fără TVA şi au fost folosite doar câteva luni după ce au fost prezentate... public. Compania urmează să fie dizolvată dar nu ştie nimeni ce se va întâmpla cu maşinile şi alte bunuri achiziţionate din bani publici.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 26°C 29°C
IASI 23°C 28°C
CLUJ 23°C 26°C
CONSTANTA 18°C 19°C
CRAIOVA 24°C 30°C
BRASOV 23°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI