Proiect în dezbatere publică: Șoferii care parchează neregulamentar în București vor fi amendați, iar autoturismul va fi ridicat

7 ianuarie 2019, 20:13

Mașinile care ocupă abuziv prima bandă de circulație, blochează o trecere de pietoni sau intrarea într-o instituție publică, fac parte deja din peisajul cotidian bucureștean. Așa că Primăria Generală vrea să revină la practica ridicării tuturor mașinilor parcate neregulamentar. Un serviciu care ar putea funcționa 24 de ore din 24.

Tariful pentru ridicare va fi de 200 de lei pentru mașinile până în 5 tone și de 270 de lei pentru cele peste această greutate. Transportul va costa 150 de lei, respectiv 200 de lei.

Poliţiştii vor aplica amenzile şi vor dispune ridicarea maşinilor staţionate pe carosabil în loc nepermis.

Autoturismele nu vor fi ridicate dacă la faţa locului sau în vehicul este vizibilă prezența unor persoane, arată proiectul.

Vehiculele pot fi depozitate cel mult un an. Dacă proprietarul nu se prezintă să-și ridice mașina, aceasta va fi considerată abandonată.

Specialiștii în mobilitate urbană cred că măsura este bună, dar că nu rezolvă mare lucru.

Acest proiect rămâne în dezbatere publică până pe 8 februarie. Apoi Consiliul General decide dacă îl aprobă.

În trecut, în București, ridicarea mașinilor parcate neregulamentar a fost o afacere bănoasă pentru patronii firmelor din domeniu.

În primăvara lui 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a declarat ilegală ridicarea vehiculelor staționate sau parcate neregulamentar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite