Proiect european „Diferiți, dar egali” | Terapie ocupațională pentru copiii cu deficiențe de la Școala Specială “Sf. Mina” din Craiova

Copiii cu deficienţe de la o şcoală specială din Craiova au simţit că sunt egali cu ceilalţi. Totul, cu ajutorul unui proiect care le-a oferit tinerilor șansa de a face voluntariat sau de a se implica în diverse alte activități. Ei au învăţat să gătească, să grădinărească sau să capete alte abilități practice. Proiectul european „Diferiți, dar egali” accesat de Asociația Promina din Craiova s-a adresat elevilor de la Școala Specială “Sf. Mina”.

04 Ianuarie 2021, 11:50 (actualizat 04 Ianuarie 2021, 12:03) |
Diferiti, dar egali
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Peste 100 de elevi, toți cu deficiențe, învață la școala Specială ,,Sf. Mina,, din Craiova. 20 dintre ei locuiesc în căminul școlii și nu ajung la familiile lor decât în vacanța de vară.

Asociația Promina din Craiova s-a gândit la ei și a accesat proiectul „Diferiți, dar egali” cu ajutorul căruia au fost organizate mai multe ateliere: de creație, de grădinărit, de gastronomie. Astfel, copiii au reușit să petreacă timpul liber de la sfârșitul săptămânii într-un mod creativ și util.

Toată această perioadă nu a creat probleme desfășurării proectului pentru că activitățile s-au desfășurat la început față în față, apoi și în mediul online.

Reprezentanții Asociației Promina din Craiova sunt mulțumiți de rezultatele proiectului și consideră că au fost atinse obiectivele propuse.

În luna februarie, reprezentanții asociației vor mai accesa un alt proiect european, tot pe terapie ocupațională, pentru copiii cu dizabilități.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 9°C
IASI 9°C 5°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 9°C 6°C
CRAIOVA 12°C 7°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI