Proiect de lege. Camerele de bord, probe legale. Falsificarea imaginilor se pedepsește cu închisoarea

13 noiembrie 2021, 20:03

Abaterile în trafic sunt adesea surprinse de camerele de bord montate pe mașini. Așa au fost filmați de exemplu și acești șoferi care circulă pe contrasens. Deși există dovada că încalcă regulile de circulație, poliția rutieră nu este obligată să aplice sancțiuni pe baza imaginilor. Dar se poate autosesiza și identifica autoturismul.

Deputatul USR Mihai Botez propune ca sancțiunile să poată fi aplicate și pe pe baza imaginilor suprinse de camerele neomologate ale participanților la trafic sau ale administrației publice locale. Condiția este ca acestea să permită stabilirea clară a numărului de înmatriculare, a culorii, mărcii și a modelului vehiculului. Aceste aspecte trebuie consemnate în procesul verbal de constatare. Iar persoana care a filmat imaginile va declara pe proprie răspundere că întregistrarea nu este un fals.

Indisciplina în trafic și lipsa infrastructurii duc de cele mai multe ori la accidente grave. România este fruntașă la acest capitol în Uniunea Europeana, cu 85 de decese la un milion de locuitori, față de media europeana de 42. De asemenea, statisticile arată că avem cea mai scăzută capacitate de supraveghere a traficului.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă