Proiect de lege: Bonuri de masă pentru pensionarii care nu-și utilizează tichetele gratuite de călătorie

De anul viitor, pensionarii care nu folosesc tichetele de reducere la transportul cu trenul ar putea primi, în schimb, bonuri de masă. Propunerea unor deputați ALDE se află deja în Parlament pentru dezbateri. Asociațiile de pensionari o susțin.

22 Martie 2019, 16:52 Știrile TVR |
Bonuri de masă pentru pensionari
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Problemele de sănătate specifice vârstei îi împiedică pe mulți pensionari să călătorească. Chiar dacă beneficiază anual de călătorii cu reducere de 50 la sută. Ca să nu rămână cu tichetele nefolosite, mai mulți parlamentari au găsit o soluție pentru astfel de cazuri și vor să o transforme în lege. Ei propun ca pensionarii să primească tichete de masă în locul celor care nu sunt folosite pentru transportul pe calea ferată.

MĂDĂLINA SAMOILĂ, jurnalist TVR: "În expunerea de motive, inițiatorii proiectului spun că, în urma unei analize făcute, s-a constatat că mulţi dintre pensionarii care ajung la o vârstă mai înaintată nu mai folosesc acele tichete de transport, statul plăteşte TVA pentru aceste tichete şi banii rămân pierduţi".

Ștefan Băișanu, deputat ALDE, inițiatorul proiectului: "Ministerul Transporturilor primeşte aceste tichete, vede câte au intrat la plată, ministerul celălalt care îi are pe pensionari în grijă şi bugetul asigurărilor sociale spune câte au emis şi se face diferenţa. Persoanelor care nu au călătorit li se oferă posibilitatea să transforme în tichete de masă".

Asociațiile care reprezintă pensionarii spun că măsura este una benefică.

PREDA NEDELCU, Federația Pensionarilor: "Propunerea a fost făcută de federaţia noastră cu ani în urmă şi repetată în fiecare an. O susţinem şi este în avantajul pensionarilor".

Dacă propunerea va fi adoptată, pensionarii ar putea primi bonuri de masă în valoare de câteva sute de lei. În țara noastră sunt peste 4,5 milioane de pensionari aflaţi în evidenţa Casei Naţionale de Pensii Publice.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI