Proiect controversat. Circuit pentru sanie de vară în Bistrița, cu studiu de fezabilitate dintr-o zonă din Sibiu

3 februarie 2023, 20:23

Pista pentru sanie de vară ar urma să coste 5 milioane de euro, iar pentru urcarea pe munte va fi folosita instalația de telescaun deja existentă pe pârtia de schi. Consiliul Local Bistrița a aprobat la ultima ședință studiul de fezabilitate. Dar unul dintre consilieri a observat că documentul conține referiri la o zona din Sibiu, pentru care documentația a fost elaborată de aceeași firma.

Reprezentanții firmei care susțin că e vorba de o simplă greșeală de redactare, însă parametrii tehnici corespund proiectului de pe dealul Cocoş.

Primarul Bistriței, cel care a propus proiectul, crede că județul va avea doar beneficii.

Proiectul saniei de vară include o instalație de 4 kilometri lungime, cu o capacitate de transport de 250 de persoane pe oră. Și ar trebui să genereze venituri anuale de 3 milioane de lei.

Pe dealul Cocoș este amenajată și celebra pârtie care care este deschisă doar câteva zile pe an și care a costat tot 5 milioane de euro.

Proiectul pârtiei a fost criticat de la bun început de societatea civilă.

Primăria din Bistrița a încercat să revitalizeze potențialul turistic al zonei și printr-un parc de aventură și două trasee de coborâre în pantă pentru biciclete al căror cost se ridica la 130 de mii de lei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite