Proiect ambițios la Chișinău. Lansarea primului nanosatelit din Republica Moldova în cosmos

20 iulie 2022, 08:10

La noul satelit vor lucra și profesori şi studenţi din România. Universitatea Tehnică din Moldova a prezentant curioşilor, în cadrul unui eveniment, detalii despre lansarea nanosatelitului în spaţiu.

Nanosatelitul din Republica Moldova a fost transportat la staţia spaţială internaţională cu o rachetă a companiei Space X, deţinută de celebrul Elon Musk.

Cea mai grea misiune pentru satelitul construit la Universitatea Tehnica din Moldova va începe luna viitoare, atunci când va fi plasat pe orbită, unde va sta un an şi jumătate

Viorel Bostan, rectorul Universităţii Tehnice: Una dintre misiuni este de cercetare. Avem o altă misiune pentru a testa componentele electronice în condiţii de radiaţie cosmică. Pe bordul satelitului avem amplasată o cameră video care vă transmite imaginile aici.

Lansarea primului nanosatelit din Republica Moldova în cosmos a strâns zeci de curioşi la evenimentul organizat de Universitatea Tehnică.

Lansarea nanosatelitului a fost posibilă datorită Agenției Aerospațiale a Japoniei care susţine gratuit proiecte spaţiale în toată lumea.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite