Proiect al Ministerului Educaţiei: Mediile pot fi încheiate şi cu două note, în contextul protestului personalului din învăţământul preuniversitar

Ministerul Educației
Ministerul Educației
6 iunie 2023, 21:18

„În continuarea demersurilor de a adapta activităţile de final de an şcolar la contextul generat de protestul personalului din învăţământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei a publicat, în consultare publică, proiectul de ordin pentru modificarea şi completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 4183/2022. Precizăm că modificările propuse prin proiectul lansat în consultare publică vizează următoarele: în anul şcolar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două. În anul şcolar 2022-2023, situaţia şcolară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învăţământ în şedinţa de încheiere a cursurilor şi fără ca acesta să aprobe raportul privind situaţia şcolară anuală”, precizează Ministerul Educaţiei într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, va exista o comunicare permanentă cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti pentru a identifica cele mai bune soluţii de adaptare la contextul generat de protestul personalului din învăţământul preuniversitar, cu respectarea cadrului legal.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite