Proiect: Cetățenii străini se vor putea vaccina anti-COVID în România fără restricții, contra unei taxe

8 septembrie 2021, 20:37

La centrul drive-thru de lângă Palatul Parlamentul au fost mulţi turişti străini care ar fi vrut să se vaccineze anti-COVID. Sunt acceptaţi însă doar cei care au drept de şedere în România. Ministerul Sănătăţii vrea să elimine această restricţie şi să permită oricărui străin să se vaccinaze, contra unui tarif care să acopere costurile cu vaccinul şi cu materialele sanitare.

Străinii se vor putea vaccina doar în spitalele care vor fi desemnate de către Direcţiile de Sănătate Publică. Lista va fi publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

În România, e pustiu la centrele de vaccinare, iar dozele care zac în depozite au termen limitat de valabilitate. Unele expiră peste 4 luni, altele, în doi ani. Autorităţile au donat multe vaccinuri altor ţări, dar încearcă să mai şi recupereze din banii investiţi. Au vândut deja peste două milioane de doze de la Pfizer. Spre Coreea de Sud tocmai au plecat 450 de mii de doze de Moderna şi alte aproape 530 de mii de la Pfizer.

România a primit până acum peste 18 milioane şi jumătate de doze, din care mai puţin de zece milioane au fost administrate în ţară. Livrările de noi doze sunt momentan suspendate, în condiţiile în care, zilnic, se vaccinează mai puţin de zece mii de persoane. Iar oficialii şi medicii tot fac apeluri la vaccinare, mai ales că valul 4 loveşte deja.

Aproape 93% dintre cei decedaţi de covid în ultima săptămână erau nevaccinaţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite