Progresele tehnologiei pătrund și în lumea dulciurilor. Ciocolată imprimată

31 mai 2017, 10:54

Ciocolata este, fără doar și poate, printre cele mai bune lucruri de pe lume. Și, consumată cu măsură, are proprietăți extraordinare. Dar nu e numai vorba de gust: contează și forma. Care, cu toată măiestria cofetarului, uneori nu poate face manual.

Printarea 3D a fost descoperită încă din anii 80 – dar abia în ultima vreme a ajuns să poată fi exploatată comercial. Esențială în această procedură este programarea pe calculator – crearea unei structuri virtuale într-un fișier. Acesta este trimis apoi unei imprimante speciale. De obicei, se folosesc diverse tipuri de plastic – care se solidifică după aplicare. Dar… aceeași proprietate o are și ciocolata!

Belgia, locul unde se află acest laborator, este una dintre capitalele ciocolatei artizanale – așa că poate părea uimitor că tocmai aici își face loc automatizarea.

Experții spun însă că este o evoluție firească, ca aspectul rafinat este o completare a gustului și că oricum, asemenea imprimante nu vor înlocui pe deplin arta maeștrilor cofetari.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite