Programul Start-Up Nation: Antreprenorii reclamă că primesc banii cu întârziere din cauza birocrației

9 ianuarie 2018, 19:27

Cosmin Sandu este antreprenor. A semnat un contract de finanțare Start-up Nation, în septembrie. A cerut de la stat 42.000 de euro să deschidă o gogoșerie în centrul Bucureștiului. Deși autoritățile au promis că încep deconturile la 1 decembrie, nu a primit niciun ban.

Abia luni a semnat actul adițional care îi permite să depună cererea de plată. Însă nici acum nu știe când vor intra banii în cont. Între timp, este nevoit să își susțină afacerea din buzunarul propriu. Alți antreprenori care au apelat la bănci sunt într-o situație și mai dificilă. Mulți renunță la proiecte și vând firmele pe Internet.

Din cele peste 8400 de societăți care au semnat contracte de finanțare, doar 145 au primit banii, după cum arată datele Ministerului pentru Mediului de Afaceri.

Reprezentanții Ministerului pentru Mediul de Afaceri dau asigurări că antreprenorii vor primi banii până la sfârșitul anului curent. Momentan, pentru programul Start-up Nation, instituția mizează pe un buget de 700 de milioane de lei. Necesarul este însă de aproape trei ori mai mare.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri estimtează că va primi diferența de 1,3 miliarde de lei necesara pentru a plăti toate proiectele Start-up Nation la rectificările bugetare din acest an. Termenul final de plată este 1 noiembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite