Programul Rabla pentru bucureșteni. Primăria Capitalei vrea să dea 5.000 de vouchere de câte 9.000 de lei

23 iulie 2018, 22:07

Municipalitatea pregătește 5.000 de eco-vouchere de câte 9.000 de lei. Banii vor putea fi folosiți de bucureșteni ca să își cumpere o mașină prietenoasă cu mediul: să fie EURO 6, non-diesel sau electrică.

Beneficiarul va putea obține eco-voucherul abia în momentul în care va preda mașină spre casare. Asta nu înainte de a îndeplini câteva condiții minime: să aibă domiciliul în București, să nu aibă datorii la bugetul local, iar mașina să fie înmatriculată în Capitală.

Primăria Capitalei vrea propriul Program Rabla ca să îmbunătățească calitatea aerului. Mai ales că din cauza traficului sufocant, Comisia Europenă a deschis procedura de infringement pentru București, Iași și Brașov.

Specialiștii din domeniul auto salută intenția primăriei. Dar cred că așa nu se rezolva problema traficului și nici calitatea aerului din București.

Anul trecut prin programul Rabla Clasic au fost scoase din traficul bucureștean aproape 7.500 de rable. Dacă va fi aprobat de Consiliul General, Programul Rabla al primăriei va fi susținut financiar din bugetul municipalității.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite