Programul Mondial Alimentar se aliază cu Uber pentru a distribui ajutor de urgenţă în Ucraina

Programul Alimentar Mondial (PAM) a anunţat, miercuri, că s-a aliat cu Uber, care are maşini mai mici decât ale agenţiei ONU, pentru a distribui ajutor de urgenţă în Ucraina, informează AFP.

08 Iunie 2022, 12:42 (actualizat 08 Iunie 2022, 13:01) Știrile TVR |
Programul Mondial Alimentar se aliază cu Uber pentru a distribui ajutor de urgenţă în Ucraina

Conform unui comunicat de presă al agenţiei ONU specializată în ajutorul alimentar de urgenţă, "vehiculele mari au probleme în a ajunge la persoanele aflate în nevoie în aglomerări urbane, iar colaborarea cu Uber îi permite PAM să coordoneze, repartizeze şi urmărească mai bine o flotă de vehicule mici care livrează produse de urgenţă din depozite până la persoanele aflate în nevoie în zonele dens populate din Ucraina".

Mai aproape de persoanele care au nevoie de ajutor

Datorită acestei alianţe, PAM "poate să aducă produsele alimentare mai aproape de persoanele care au nevoie de ajutorul său, repartizând livrările în vehicule de mărimi diferite, urmărind fiecare traseu până la destinaţie şi confirmând că livrările au fost efectuate în deplină siguranţă", precizează agenţia ONU cu sediul la Roma.

Această colaborare a fost deja pusă în aplicare la Dnipro, Lviv (Liov, Lvov) sau Kiev, potrivit aceleiaşi surse.

Uber furnizează gratuit pentru PAM o versiune personalizată a platformei de acces, permiţând astfel organizarea în cele mai mici detalii a livrărilor pe o rază de 100 km în jurul depozitelor agenţiei ONU.

PAM a precizat că şi-a "intensificat operaţiunile în Ucraina şi în ţările vecine în ultimele trei luni" şi a adăugat că va furniza până la sfârşitul lui iunie "hrană şi bani lichizi pentru mai mult de 3 milioane de persoane pe lună" în Ucraina.

Sursa: Agerpres

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 23°C
IASI 19°C 17°C
CLUJ 17°C 14°C
CONSTANTA 22°C 22°C
CRAIOVA 22°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI