Programul funeraliilor Regelui Mihai. Majestatea Sa va fi înmormântat pe 16 decembrie, la Curtea de Argeş

6 decembrie 2017, 11:04

Miercuri, 13 decembrie, ora 11.00, trupul neînsuflețit va ajunge pe aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu mașina la Castelul Peleș.

De la ora 14.00 până la ora 18.00, corpul neînsuflețit va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș.

Publicul nu va avea acces la evenimentul care se va desfășura în prezența Familiei Regale, reprezentanților instituțiilor statului, ai Bisericii Ortodoxe și ai Casei Majestății Sale.

Miercuri, la ora 18.00, corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49-53), unde va ajunge la ora 20.30.

Toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Majestății Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal:

Miercuri, 13 decembrie 2017, între ora 21.00 și ora 24.00;

Joi, 14 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00;

Vineri, 15 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00.

Cei care vor veni la Palatul Regal pentru un ultim omagiu sunt rugați să respecte următoarele reguli: să fie îmbrăcați în ținută corespunzătoare, cu culori închise, să nu poarte genți, sacoșe sau bagaje voluminoase, să nu fie însoțiți de copiii sub 7 ani, nici cu cărucioare, să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile sau insutrumente electronice, să dețină un act de identitate. Florile nu vor putea fi depuse personal la catafalc, ci vor fi lăsate în grădina din fața Palatului Regal. Fumatul și vorbitul la telefon, strict interzise.

Sâmbătă, 16 decembrie, ora 10.55, corpul neînsuflețit va fi așezat pe un catafalc în fața Palatului Regal unde va fi oficiat un serviciu religios și o ceremonie militară.     La ora 11.35 Cortegiul funerar va merge pe traseul Piața Palatului Regal – Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Piața Unirii – Intrarea pe Dealul Metropoliei.

Sâmbătă, de la ora 12.30 la ora 14.00, va fi oficiată slujba de înmormântare la Catedrala Patriarhală. Publicul și presa nu vor avea acces în catedrală.

Între ora 14.00 și ora 18.20, cortegiul funebru se va deplasa la Curtea de Argeș, pe ruta Piața Unirii, Piața Universității, Piața Romană, Arcul de Triumf, Chitila, Titu, Găești, Topoloveni, Pitești, Curtea de Argeș.

Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localități.

Sâmbătă, 16 decembrie, la ora 18.45, va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș. Ceremonia va fi privată, în prezența Custodelui Coroanei, a Familiei Regale a României și a membrilor Familiilor Regale străine prezenți la eveniment.

Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în parcul Arhiepiscopiei de Argeș.

Noua Catedrală din Curtea de Argeș nu va putea fi vizitată în primele 7 zile după înmormântare.

Familia Regală anunță mare doliu pentru 40 zile și doliu timp de trei luni (de la deces). Marele doliu și doliul se referă la prezența publică a membrilor Familiei Regale.

Cărți de condoleanțe sunt deschise, începând de astăzi, la Castelul Peleș, la Palatul Regal (Calea Victoriei) și la Palatul Elisabeta. Ele sunt la dispoziția publicului timp de 40 de zile de la data decesului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite