Programul „Casa Verde” este în întârziere. Între timp, prețurile au crescut chiar și cu 30% față de momentul în care au fost depuse cererile pentru panouri fotovoltaice

14 iulie 2022, 19:59

Bölöni Sándor a reușit să monteze panouri fotovoltaice prin programul „Casa Verde”. A participat la sesiunea din 2019, dar a durat 2 ani până a primit finanțare și a terminat instalația.

Și sesiunea de finanțare de anul trecut este în întârziere.

Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat recent 775 de dosare. Însă chiar și așa, numărul cererilor care vor primi finanțare a ajuns la doar 2.500 din peste 44 de mii de solicitări depuse.

Programul s-a împotmolit de mai multe ori.

Laurențiu Neculaescu, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu:Au fost niște probleme cu aplicația informatică. (…) Ulterior a fost modificat ghidul de finanțare, s-a redeschis aplicația, (…) după care (…) a trebuit modificată aplicația infomatică conform ghidului„.

42 de specialiști lucrează la evaluarea dosarelor, dar numărul este insuficient.

Laurențiu Neculaescu, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu: Până la sfârșitul acestui an, vom finaliza evaluarea celor 44 de mii de dosare, cu siguranță„.

Prin programul Casa Verde Fotovoltaice, beneficiarii obțin până la 20.000 lei nerambursabili, reprezentând 90% din valoarea cheltuielilor pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice. Numai că prețurile au crescut chiar și cu 30% față de momentul în care au fost depuse cererile.

Premierul a cerut ministrului Mediului să urgenteze programul.

Nicolae Ciucă, prim-ministrul României: Pentru următoarea ședință să prezentați o notă de informare privind modul în care acesta poate să capete ritm„.

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat că elaborează un nou ghid de finanțare, simplificat, pentru sesiunea de anul acesta. Numai că programul Casa Verde Fotovoltaice 2022 nu va începe mai devreme de toamna acestui an și abia după ce se vor termina de analizat toate cererile din sesiunea anterioară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă