Programe educaționale și supraveghere pentru o mie de copii din București ai căror părinți nu au cu cine să îi lase în vacanța prelungită

Vacanţa forţată, anunțată de autorităţi, se va dovedi o provocare pentru părinți. Acolo unde sunt şi pot ajuta, toată baza este în bunici. Când aceştia lipsesc, e nevoie de bani pentru a rezolva problema. În București, Primăria Capitalei anunță programe educaționale și supraveghere pentru o mie de copii ai căror părinți nu au cu cine să îi lase. Înscrierile încep luni.

02 Aprilie 2021, 21:33 (actualizat 02 Aprilie 2021, 21:34) Știrile TVR |
Vacanța forțată, o provocare pentru părinți
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Muzeul Copiilor, Opera Comică pentru Copii, Sala Palatului, sediul Corului Național de Cameră Madrigal și Hub-ul educațional Proedus. Toate vor fi deschise între 12 și 23 aprilie pentru circa 1.200 de copii, sub 12 ani.

Participarea copiilor la aceste activități este gratuită, iar formularul de înscriere va fi disponibil începând de luni pe site-ul primăriei Capitalei. Numărul de locuri este limitat, așa că principiul care se va aplica este următorul: primul venit, primul servit.

Eligibili sunt copiii care au ambii părinți la serviciu, dar și cei din familii monoparentale. Cei mici vor fi supravegheați și implicați în activități educaționale 4 ore, de luni până vineri.

Și grădinițele ar putea să organizeze activități educative cu prezență fizică, dacă au avizul DSP.

La grădinița 22 cu program prelungit din Timișoara, una dintre cele mai mari din oraș, aproape o treime dintre părinți au cerut ajutor. Așa că 100 de copii vor fi chiar și în vacanță sub supravegherea educatoarelor.

Și taberele tematice sunt o opțiune. Mai scumpă. O săptămână la schi costă peste două mii de lei. Iar câteva zile cu drumeții în mijlocul naturii și ateliere educaționale costă peste 1500 de lei. Ceva mai ieftine sunt așa-zisele tabere urbane. Până într-o mie de lei. Programul este de la 8.00 la 18.00 și sunt activități diferite zilnic.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 13°C 14°C
CLUJ 14°C 10°C
CONSTANTA 17°C 20°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 16°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI