Programată să înceapă în primele zile după Paști, vaccinarea în cabinetele medicilor de familie nu se anunță simplă. Banii, una dintre probleme - "acea mizerabilă plată de 15 lei de vaccin per persoană"

Românii ar merge cu încredere să se vaccineze la medici care le cunosc și afecțiunile, însă nu mulți medici se arată motivați de cei 15 lei primiți pentru fiecare persoană imunizată. De la un județ la altul, sunt diferențe mari la nivel de implicare în campanie.

 

20 Aprilie 2021, 22:01 Știrile TVR |
Avantaj pentru români, complicat pentru medicii de familie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie este pentru mulți români o soluție mai simplă decât programarea pe platforma națională.

Dar procesul nu e lipsit de riscuri pentru medici.

Angela Mazdrag, medic de familie Buzău: "Un flacon având 10 prize, tu trebuie ca într-un interval foarte scurt să ai acei 10 pacienți pe care să îi vaccinezi și poți să ai surpriza ca cineva să nu-ți vină. Rămâi cu două doze, chemi pe cineva ca să-ți rezolvi dozele, îți apar și cei pe care îi chemi, și cei care sunt programați".

Potrivit deciziei autorităților, administrarea vaccinurilor trebui să se facă după programul de lucru obișnuit al medicului de familie, care va fi plătit pentru timpul în plus pentru fiecare imunizare.

Dr. Dumitru Mărășescu, președinte Colegiul Medicilor de Familie Galați: "Acea mizerabilă plată de 15 lei de vaccin per persoană. Din acei bani eu trebuie să plătesc asistenta, din acei bani trebuie să-mi asigur totul necesar - dezinfectante, mănuși, măști".

În Vrancea, mai bine de jumătate din medicii de familie au anunțat că se vor înscrie în campania de vaccinare, iar în Dolj doar o treime.

Din cauza condițiilor speciale de depozitare necesare pentru vaccinurile ARN mesager, în cabinetele medicilor de familie se va administra doar ser produs de AstraZeneca și, eventual, Johnson & Johnson.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 7°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 6°C 5°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI