Programările profesorilor la vaccinare, greu de respectat

26 februarie 2021, 18:58

„Probabil o oră afară și, înțeleg de la colegii care au ieșit, că tot cam așa înăuntru”

“Ați venit de mult? De la 13:30. Și la ce oră aveți programare? Între 14:00 și 15:00. Ne-a programat instituția, Politehnica. Până aici totul a fost foarte bine. Numai astăzi sunt dezamăgită de organizare”.

„Contează cu ce ser vă imunizați? Cred că nu contează foarte mult, deși parcă sunt bucuroasă că e Pfizer. Cu metoda aceasta inovativă”.

Înghesuiala cu sute de profesori a fost surprinsă în București, la orele prânzului, în fața centrului de vaccinare de la Romexpo. Prefectul Capitalei a venit imediat să vadă ce nu a funcționat corect.

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei: „Programările s-au făcut pe bază de liste. Foarte mulți dintre aceștia nu au respectat orele la care trebuiau să vină și au venit cu câteva ore mai devreme”.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: “Știu exact situații în care erau planificați pentru ora 16:00 și au venit la 8 dimineața și au avut de așteptat. Din fericire, s-a putut păstra distanțarea chiar mai bine decât o păstrăm noi aici, pentru că Romexpo permite acest lucru. De asemenea, au fost colegi care erau programați sâmbătă și duminică și au vrut să vină de vineri”.

Până acum s-au vaccinat 70.000 de angajați din 350.000, câți sunt în sistemul de învățământ. Ministrul Educației speră ca până pe 10 martie numărul celor imunizați să ajungă la 120.000.

Între timp, Curtea de Apel București a anulat hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi ordinele miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii de suspendare a cursurilor „faţă în faţă” în toamna anului trecut. Decizia poate fi atacată cu recurs, dar nu e clar la ce ar mai folosi, în condițiile în care școlile s-au redeschis, chiar dacă nu toate și nu pentru toate clasele. Procesul a fost deschis de Asociația Școlilor Private din România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite