Programare la vaccinare pentru cei din etapa a treia în municipii cu rată de incidență peste 4,5. Fiecare persoană vaccinată cu cele două doze va putea să își descarce direct certificatul de vaccinare

În 9 localități unde rata de incidență cumulată a infectărilor cu coronavirus depășește în ultimele 14 zile 4,5 la mia de locuitori, programarea pentru etapa a treia de imunizare va începe mai devreme. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a subliniat în conferința săptămânală de presă că fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze va putea să își descarce direct certificatul de vaccinare, pe baza CNP-ului, din Registrul Electronic Național de Vaccinări.

09 Martie 2021, 13:58 (actualizat 09 Martie 2021, 15:42) |
Registrul Național Electronic de Vaccinări / FOTO: https://adulti.renv.ro/users/login

A crescut gradul de ocupare al locurilor disponibile în centrele de vaccinare pentru serul AstraZeneca, a subliniat coordonatorul campaniei de imunizare.

În Alba Iulia, Timișoara, Brașov și Sânpetru, Baia Mare, Zalău, Petroșani, Cluj-Napoca și Giurgiu, unde este o rată de incidență de peste 4,5, va fi posibilă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a treia direct în platforma de programare, conform criteriilor aprobate prin hotărâre de guvern, a anunțat col. dr. Valeriu Gheorghiță.

În aceste localități vor fi deschise centre noi de vaccinare pentru serul AstraZeneca. Numărul de centre este variabil, în funcție de spațiile disponibile la nivelul fiecărui municipiu și de resursa umană disponibilă.

Programarea va fi posibilă din zilele acestea - "poate chiar de mâine", a precizat Valeriu Gheorghiță, răspunzând întrebărilor adresate de jurnaliști.

De asemenea, vor fi deschise 74 de noi cabinete de vaccinare la nivel național, cu posibilitatea de înscriere de mâine, 10 martie. Vaccinarea propriu-zisă va începe pe 15 martie în aceste centre. Vor fi destinate persoanelor vulnerabile, celor peste 65 de ani, celor cu boli cronice și persoanelor cu dizabilități.

Zilnic se pot vaccina în aceste centre peste 4 mii de persoane.

Fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze va putea să își descarce direct certificatul de vaccinare, pe baza CNP-ului, din Registrul Electronic Național de Vaccinări, la adresa Registrul Național Electronic de Vaccinări (renv.ro) (adulti.renv.ro).

După introducerea unor date de siguranță va putea să descarce această adeverință, a precizat col. dr. Valeriu Gheorghiță.

În cadrul procesului de imunizare din România au fost pierdute până acum 0,23% din numărul total de doze, adică 4.177 de doze.

Până pe 8 martie au fost vaccinate în România peste 1.212.000 de persoane. Peste 554 de mii au fost vaccinate cu prima doză. Peste 657 de mii sunt vaccinate cu a doua doză. Cele mai multe persoane au primit vaccinul Pfizer.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 3°C
IASI 3°C 1°C
CLUJ -2°C -3°C
CONSTANTA 4°C 3°C
CRAIOVA 4°C 2°C
BRASOV -1°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI