Program special pentru copii. Multe instituţii importante şi-au deschis porţile de Ziua Copilului

1 iunie 2017, 08:47

Printre copii, politiştii, pompierii şi jandarmii au avut o misiune cu totul şi cu totul specială. au avut de dat explicaţii pentru orice curiozitate a celor mici şi să le arate aparatura şi tehnica pe care le folosesc în timpul intervenţiilor. Cei mai curioşi dintre vizitatori au privit entuziaşti şi câteva demonstraţii de forţă şi îndemânare ale luptătorilor speciali.

Invitat de onoare a fost Emanuel, băiatul de şapte ani din Vaslui care în seara de Sfântul Nicolae şi-a salvat surorile din flăcări. Era singur acasă cu fetele şi a dovedit un curaj exemplar în acele momente grave: pe una dintre fetiţe a luat-o în braţe iar pe cealaltă de mână şi cu toţii au ieşit afară. A primit în dar o bicicletă şi o cască de pompier, pe care îi este inscripţionat numele. În momentul declanşării incendiului, părinţii lor erau plecaţi la muncă în străinătate.

Si Palatul Parlamentului a fost vizitat de copii. Ceva mai maturi, tinerii au preluat repede rolul de parlamentari responsabili.

Când şi-a văzut scaunul ocupat, şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea,  le-a dat un avertisment tinerilor: “Vezi că tu stai pe scaunul meu, ai grijă, e un loc greu!”.

La Palatul Victoriei, mai mulţi tineri au asistat la o şedinţă de Guvern şi au scahimbat câteva cuvinte cu miniştrii cabinetului Grindeanu.

Si preşedintele Klaus Iohannis a invitat la Cotroceni 75 de copii, majoritatea sportivi cu dizabilităţi sau hipoacuzie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite