Program-pilot prin care iubitorii artelor să aibă acces la spectacole fără mască, odată vaccinaţi, cu titlul de experiment | Marius Manole: „Trebuie să ne reluam de undeva vieţile, trebuie să începem să intrăm în sălile de teatru”

28 aprilie 2021, 19:13

Conform scenariului, sălile Teatrului Naţional Bucureşti sau cea a Operei Naţionale ar urma să fie ocupate  „aproape la capacitate maximă”. Deocamdată, totul este pe hârtie.

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii: „Vorbim de un program-pilot care va fi aprobat de CNSU, pentru că în acest program nu se vor aplica regulile aflate astăzi în vigoare pe teritoriul României. Acest program are rolul de experiment, pentru ca la sfârşit să tragem niște concluzii care ne vor ajuta ulterior în implementarea normelor care vor fi în vigoare după 1 iunie şi sunt sigur că se vor modifica gradual pe parcursul acestei veri”.

Marius Manole, actor:Ar fi excepţional, cred. Mi se pare un exerciţiu bun, mi se pare o idee bună, trebuie să ne reluam de undeva vieţile, trebuie să începem să intrăm în sălile de teatru, deşi suntem aproape de sfârşitul stagiunii”.

Încă de la începutul anului, organizatorii de evenimente au spus că îşi doresc reluarea festivalurilor cu participarea celor care fie sunt trecuţi prin boală şi au anticorpi, fie se vaccinează, fie sunt testaţi la intrarea în spaţiul de desfăşurare.

Edy Chereji, organizator Untold Festival: “Cred că trebuie să ieşim cumva din paradigma asta în care eram până acum cum că evenimentele și HORECA ar fi cele mai periculoase segmente unde se poate transmite acest virus. Iată că evenimentele sunt stopate de mai bine de un an de zile, iată că studiile spun că  peste 60 la sută dintre infecții se produc în familie, cred că și noi avem dreptul să ne reluăm activitatea”.

Independenţii îşi doresc ca reluarea activităţii să fie făcută ca la carte: cu vaccin, dovada anticorpilor sau test la intrarea în zona desfăşurării evenimentului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite