Prognoza meteo pentru weekend. De vineri temperaturile scad semnificativ, iar ploile torențiale se manifestă pe spații extinse

21 iunie 2018, 10:55

Instabilitatea atmosferică va fi moderată și se va manifesta în general în orele amiezii, putând fi emise avertizări Cod galben sau chiar portocaliu de vreme severă imediată, privind aceste manifestări de instabilitate atmosferică, mai ales în zonele de munte, în partea de nord vest a teritoriului, pe spații mai restrânse în regiunile centrale, în cele sud-vestice și în partea de vest.

De asemenea, și în Capitală există probabilitatea ca aceste manifestări de instabilitate să se repete și în perioada următoare.

De vineri, un front atmosferic rece pătrunde în țara noastră și până în dimineața zilei de sâmbătă va traversa toate zonele țării. Vor fi ploi cu caracter torențial pe spații extinse, intensificări ale vântului, căderi de grindină.

Vineri după amiază, în regiunile vestice și nord-vestice pătrunde o masă de aer rece ce va determina o scădere semnificativă a temperaturilor.

În Capitală aerul rece va ajunge în noaptea de vineri spre sâmbătă. Temperaturile nu vor mai depăși 20-22 de grade la nivelul Capitalei, iar în țară 24 de grade.

În dimineața zilei de duminică sunt posibile temperaturi negative la altitudini de peste 1500 de metri.

Pe litoral, vremea se va răci de vineri seară, dar pe parcursul zilei de sâmbătă și duminică soarele își va face din nou apariția. Specifice litoralului vor fi intensificările  de vânt.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă