Profilul traficanţilor de persoane şi noile metode de racolare

Industria din spatele traficului de persoane s-a adaptat noilor timpuri, atât în sensul profilului traficantului, cât şi al metodelor.

09 August 2019, 11:23 (actualizat 09 August 2019, 15:20) |
Româncă obligată să se prostitueze s-a salvat cu ajutorul FB

"Profilul nu mai e cel clasic, acum avem şi bărbaţi şi femei, vârsta nu mai este un impediment”, a declarat directorul Fundaţiei “Uşa Deschisă”, Monica Boseff, potrivit Mediafax.ro.

Directorul Fundaţiei “Uşa Deschisă”, Monica Boseff a precizat, pentru Mediafax, că din mintea oamenilor ar trebui să se şteargă „profilul clasic” al traficantului, potrivit căruia acesta este un bărbat cu o vârstă de peste un anumit prag, întrucât în momentul de faţă, la nivel global, există un procent egal între bărbaţi traficanţi şi femei traficant, racolatori şi racolatoare.

"Pofilul nu mai este, să zic aşa, acela clasic, era bărbatul peste o anumită vârstă, în general bărbatul peste 20 şi un pic de ani, acum avem şi bărbaţi şi femei, vârsta, din nou, nu mai este un impediment, din păcate racolatorii cel mai des întâlniţi sunt tineri şi tinere, cu vârste pornind de la 16 ani”, spune Monica Boseff.

Ea a mai spus că aceşti traficanţi şi racolatori vin de obicei din rândul cunoscuţilor, al prietenilor potenţialei victime, modul lor de operare fiind acela de a prezenta nişte scenarii complet ireale ale unei vieţi pline de lux, de atenţie, de bogăţie.

„Momind” victima cu mici atenţii, cadouri, de la „mama”, „mătuşa”, care uite, lucrează afară şi fac o grămadă de bani, treptat ajung, pentru că victima are încredere în persoana respectivă, ajung să o atragă în mediul din care provine el sau ea”, a spus, directorul Fundaţiei „Uşa Deschisă”.

Metodele de racolare ale victimelor de către traficanţi: „Îi fac toate poftele, ba chiar şi lucruri pe care nu a îndrăznit vreodată să le viseze”

Pentru a racola cât mai multe victime în aceste reţele, agresorii îşi desfăşoară activitatea pe mai multe fronturi, operând prin mai multe metode. „Fie este cel al familie iubitoare din care provine racolatorul sau racolatoarea şi care dintr-o dată „dă pe spate” atunci când o vede pe această fată, fie victima este introdusă în anturajul unor clienţi care manifestă un lux obscen”, spune Monica Boseff.

Monica Boseff a precizat faptul că, în momentul în care fata traficată ajunge într-una dintre ţările europene, este preluată de un „membru” închipuit al noii sale „familii” din care se presupune că face parte şi supusă agresiunilor fizice şi psihice.

Boseff a conchis spunând că, de cele mai multe ori, aceste victime sunt atât de traumatizate şi abuzate psihic, încât nu mai pot conştientiza proporţiile şi gravitatea situaţiei în care se află.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 0°C 2°C
IASI -3°C -3°C
CLUJ -6°C -6°C
CONSTANTA -1°C -2°C
CRAIOVA 0°C 2°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI