Profesorul Dumitru Borțun: Presiunea intereselor economice a făcut să treacă în planul doi problema securității și a sănătății

Legea pentru starea de alertă a fost adoptată în Camera Deputaților, camera decizională. Însă proiectul a suferit numeroase modificări: deschiderea mall-urile mici, de tip galerie și redeschiderea teraselor sunt doar două dintre ele. A comentat subictul în direct prin Skype, la TVR1, profesorul universitar Dumitru Borţun de la Facultatea de Comunicare și Relaţii Publice SNSPA.

14 Mai 2020, 11:17 |
Profesorul Dumitru Borțun, despre prevederile stării de alertă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Profesorul Dumitru Borțun spune că prevederile din legea privind starea de alertă nu au nicio legătură cu siguranța oamenilor, și cu criterii economice: "Presiunea  sentimentelor, stărilor de spirit, de multe ori presiunea nevoilor reale, materiale de a câștiga un ban, presiunea intereselor economice ale multor angajatori - toate astea au făcut să treacă în planul doi problema securității, a sănătății și interesul general. Interesul general  e să ieșim cât mai multi sănătoși și vii din această criză."

Borțun subliniază dezbinarea din cadrul clasei politice, în această situație gravă pe care o traversăm: "Ne-am dat iar cu stângu-n dreptul, am reușit să creăm nu doar un vid legislativ, dar și un vid de autoritate.  Instituțiile statului, în loc să colaboreze în virtutea unui scop comun, unor obiective comune, cum ar fi soluții la niște probleme cu care se confruntă societatea românească, se șantajează, se sabotează și se acuză una pe alta. Asta e problema la români, capacitatea noastră de a ne uni sub același steag.  Nu avem această capacitate, nici în diaspora, nici în țară. Este foarte rău și poate învățăm ceva din asta, poate mai lăsăm de o parte egocentrismul, capacitatea asta de a vedea doar din punctul tău de vedere o realitate, poate mai lăsăm la o parte spiritul competitiv."

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 1°C
IASI 5°C 3°C
CLUJ 6°C 4°C
CONSTANTA 5°C 4°C
CRAIOVA 6°C 0°C
BRASOV 5°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI