Profesorul din Buzău condamnat pentru proxenetism și trafic de droguri a fost suspendat de la catedră. Au loc anchete la inspectoratul școlar

Ia amploare scandalul legat de profesorul din Buzău, despre care s-a aflat că predă la o școală și un liceu, deși are condamnări pentru proxenetism și pentru trafic de droguri. La câteva zile după ce informațiile au devenit publice, directorii celor două instituții de învățământ au fost luați la întrebări de inspectorat. Și polițiștii anchetează directorii pentru abuz în serviciu. Iar profesorul care a fost suspendat de la catedră și-a luat concediu fără plată.

18 Septembrie 2023, 22:47 Știrile TVR |

De când s-a aflat, vineri, că un profesor de Educație Plastică care predă la o școală gimnazială și la un liceu din Buzău apare în Registrul persoanelor care au săvârșit infracțiuni sexuale, a fost agitație la Inspectoratul Școlar. Directoarele școlii gimnaziale și cele ale Liceului Teoretic Alexandru Marghiloman au fost chemate să explice de ce au permis ca un bărbat cu două condamnări să predea.

Daniela Palcău, inspector general ISJ Buzău: Trebuie să vedem dacă în certificatul de integritate comportamentală există precizări legate de incompatibilități cu funcția didactică și dacă directorii acelor două școli au avut cunoștințe de ele, ce măsuri au luat.

TVR a cerut, la sfârșitul săptămânii trecute, puncte de vedere de la reprezentanții celor două instituții de învățământ, însă doar una dintre părți a făcut precizări.

Lenuța Pârlog, director Liceul Teoretic Alexandru Marghiloman: Există corespondenţă între liceu, IŞJ şi IPJ, pe această temă, şi trebuie să aşteptăm rezultatul cercetărilor. Nu ne putem noi antepronunţa. Domnul profesor, aţi văzut, nu a mai venit la şcoală.

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, este titular din 2008. În 2009, a fost condamnat în Italia, cu suspendare, pentru proxenetism. Și a plătit o amendă de 150 de euro. Asta nu l-a împiedicat să se angajeze la un liceu tehnologic din Berca, iar apoi, din 2017, să predea la Buzău, în două școli. În vara acestui an a mai primit o condamnare, pentru trafic de droguri în formă continuată. Sentința i-a fost suspendată însă după ce bărbatul a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Din 2019, orice cadru didactic trebuie să prezinte la școlile la care predă un certificat de integritate comportamentală, din care să rezulte că poate ține cursuri. Legea învățământului interzice oricărei persoane care apare în Registrul persoanelor care au săvârșit infracțiuni sexuale să aibă acces în apropierea elevilor.

Contactat de echipa TVR, bărbatul a refuzat să facă orice comentariu.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 30°C
IASI 30°C 28°C
CLUJ 28°C 26°C
CONSTANTA 26°C 25°C
CRAIOVA 29°C 28°C
BRASOV 27°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI