Profesorii vor fi obligați să le predea elevilor online

Elevii au revenit de astăzi la școala online. Profesorii sunt, de acum, obligați să sustină astfel de activități, iar la reluarea cursurilor să facă recuperări cu elevii care, din motive obiective, n-au putut participa la cursurile ținute pe internet. Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit azi cu ministrul educației că să pună la punct planul pentru revenirea elevilor la școală.

22 Aprilie 2020, 20:14 |
Profesorii vor fi obligați să predea online
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Un ordin al ministrului educației îi obligă de acum pe profesori să predea online elevilor. Cei care nu se pricep, vor primi ajutor de la colegii lor specializați în informatică. Iar directorii fiecărei școli vor monitoriza activitatea cadrelor didactice.

Reprezentanții ministerului le recomandă profesorilor să predea materie nouă doar dacă la cursurile online participă marea majoritate a elevilor. Ordinul de ministru mai prevede că, la reluarea cursurilor, profesorii pot da note elevilor pentru activitatea online, cu acordul lor sau al părintilor. Iar elevii care nu au participat, din motive obiective, la activitățile online vor fi ajutați să recupereze materia, imediat după reluarea cursurilor.

Inspectoratele școlare în colaborare cu școlile și autoritățile locale trebuie să găsească soluțîi pentru asigurarea echipamentelor și a conectării la internet a unităților de învățământ.

Ministrul Sănătății a anunțat că școlile ar putea fi redeschise la finalul lunii viitoare sau chiar la 1 iunie. Ministerul a cerut inspectoratelor școlare sugestii despre reluarea activitățîi și propuneri pentru metodologiile de examen. Discuțiile se poarta inclusiv cu șeful statului.

Cursurile în învățământul preuniversitar au fost suspendate pe 11 martie.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 17°C 17°C
CLUJ 13°C 13°C
CONSTANTA 12°C 16°C
CRAIOVA 16°C 18°C
BRASOV 14°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI