Profesorii nu se înghesuie la vaccinare. Aproximativ jumătate dintre ei s-au înscris la imunizare, deocamdată

A început etapa specială de imunizare a cadrelor didactice. Se va întinde până pe 10 martie, timp în care autoritățile speră să imunizeze 60 de mii de angajați ai sistemului de educaţie. Momentan, cam jumătate dintre dascăli sunt dispuşi să primească vaccinul. În Bucureşti, singurul centru dedicat imunizării profesorilor este Romexpo. Programările se fac prin şcoli şi inspectorate şcolare.

24 Februarie 2021, 20:06 (actualizat 24 Februarie 2021, 20:52) |
Profesorii nu se înghesuie la vaccinare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În județul Dolj, din cele 9.000 de cadre didactice, mai puțin de 3.000 au fost programate până în acest moment în această etapă specială de imunizare.

ELENA COCOȘ, director Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj: "Așteptăm în jur de 1.500 de persoane care vor veni să se vaccineze la noi. Sunt colegii noștri și suntem bucuroși să-i sprijinim și să-i primim și să ne întoarcem la situația de normalitate".

Nici în Vâlcea profesorii nu s-au înghesuit la vaccinare. Doar jumătate dintre cadrele didactice din județ s-au înscris pentru a fi imunizate în această etapă: aproape 2.000 de profesori, învățători, educatori și personal nedidactic.

MIHAELA ANDREIANU, inspector şcolar general ISJ Vâlcea: "Noi am transmis chiar astăzi la DSP datele cu cadrele didactice care doresc să se vaccineze cu prioritate, pentru că unele dintre ele sunt deja programate și atunci nu au renunțat la programare, altele care nu au apucat încă să fie programate".

În județul Timiș, cadrele didactice au fost programate la vaccin după prânz, astfel încât dimineața să-și poată ține orele.

La București, singurul centru dedicat imunizării profesorilor este Romexpo, cu 22 de cabinete pentru personalul din învățământ. Capacitatea maximă este de 1.000 de persoane pe zi, iar cadrele didactice nu pot alege serul cu care să fie vaccinate. AstraZeneca pentru cei până în 55 de ani și Pfizer pentru cei peste 55 de ani.

DIANA DUMITRAȘCU, jurnalist TVR: "În această etapă specială de vaccinare, va fi imunizat în primul rând întreg personalul din creșe și grădinițe. Evident, este vorba despre acele persoane care și-au exprimat acordul pentru a fi vaccinate. În al doilea rând, este vorba despre cadrele didactice din învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar".

Cei indeciși acum se pot răzgândi pe viitor.

VALERIU GHEORGHIȚĂ, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare: "Ei vor rămâne eligibili pe toată durata desfășurării campaniei de vaccinare și în momentul în care vor dori să se vaccineze, vor putea face acest lucru. Însă această activitate particulară o organizăm la acest moment. Pentru că este important să prindem fereastra oportună din punct de vedere epidemiologic".

Campania specială de imunizare a cadrelor didactice durează până pe 10 martie, timp în care autoritățile speră să imunizeze 60.000 de angajați din sistemul de învățământ. Alți 42.000 sunt deja vaccinați, dar numărul total al celor din sistem se apropie de 300.000. Programările se fac prin școli și inspectorate școlare.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI