Profesorii învață să predea. Ministerul Educației trimite 55 de mii de dascăli la cursuri de formare

14 noiembrie 2017, 20:21

Schimbarea programelor școlare a început acum șase ani, când s-a introdus clasa pregătitoare. Numiți și „generația de sacrificiu”, primii elevi din clasa zero au suferit în fiecare an. La început n-au avut mobilier pe mărimea lor, apoi manualele le-au primit cu întârziere sau deloc, iar dascălii n-au fost pregătiți să-i învețe după noua programă. Ajunși în clasa a V-a, acești elevi au și câte 30 de ore pe săptămână și materii pe care nici profesorii nu le înțeleg.

Așadar, de anul viitor, 55 000 de dascăli vor merge la cursuri de formare. 900 de coordonatori îi vor învăța în 60 de ore cum să le predea copiilor, astfel încât niciun elev să nu plece din clasă cu lecția neînțeleasă. La final, dascălii vor fi evaluați online de formatori aleși din toate județele țării și din București. Dar încă nu s-au stabilit criteriile după care vor fi selectați.

Profesorii care participă la cursurile de formare vor primi un stimulent de 600 de lei. Ministerul Educației va cheltui 42 de milioane de euro din fonduri europene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite