Profesorii au pierdut prima normă de hrană. Ei vor primi bani pentru mâncare abia de la 1 ianuarie

10 ianuarie 2019, 16:06

Norma de hrană pentru luna decembrie ar fi însemnat aproximativ 200 de lei pentru fiecare profesor. Bani pe care mulți dascăli s-au bazat că îi vor primi în ianuarie. Ministerul Finanțelor n-a aprobat însă finanțarea, așa cum e prevăzut în lege.

Într-un răspuns scris pentru Ministerul Educației, reprezentanții Ministerului Finanțelor dau asigurări că norma de hrană se va acorda. Însă de la 1 ianuarie, deși în lege se arată clar că norma de hrană intră în vigoare de la 1 decembrie 2018.

Am încercat să luăm legătura cu ministrul Finanțelor, pentru a ne explica de ce profesorii nu primesc normă de hrană pentru luna decembrie 2018, însă Eugen Teordorovici nu a răspuns la nicio solicitare.

Începând cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizaţii de hrană reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, cu excepţia personalului Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei – Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, precum şi a personalului poliţiei locale, care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. (Art. 18 din Legea 153/2017)

RĂSPUNSUL MINISTERULUI FINANȚELOR: „În considerarea prevederilor legale mai sus-menţionate, precum şi ale alin. al art 18. din Legea-cadru nr.153/ 2017, cu modificările şi completările ulterioare, în înţelegerea noastră, personalul din sectorul bugetar are dreptul la indemnizaţiile de hrană începând cu luna ianuarie 2019, plata acestora urmând să se efectueze începând cu luna februarie a aceluiaşi an”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite