Profesori și elevi de liceu din județul Argeș, informați despre metoda "loverboy" și traficul de persoane. Televiziunea Română a fost parteneră a evenimentului

16 Martie este Ziua Libertății, promovată global de CNN Internațional pentru a atrage atenția asupra fenomenului traficului de persoane. Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică, Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, și Universitatea Româno-Americană, în parteneriat cu TVR, au invitat profesorii și elevii de liceu din județ să participe la sesiunea de informare despre metoda "loverboy". Evenimentul pilot a fost organizat în Argeș, unul dintre județele cu cel mai mare număr de copii traficați.

17 Martie 2023, 08:37 (actualizat 17 Martie 2023, 10:56) Știrile TVR |

Evenimentul a avut loc la Centrul Cultural Județean Argeș, iar profesorii coordonatori au primit certificate de participare și coordonare a echipelor de elevi.

De peste 30 de ani, România se află în topul european al traficului de persoane, cu un număr foarte mare de victime și grupuri de criminalitate organizată. Datele statistice din 2020 arată o creștere a numărului de copii traficați pentru exploatare sexuală și reducerea vârstei medii a acestora la 14 ani. Tot mai mulți copii sunt recrutați în mediul online și unii sunt răpiți, iar vârstele lor sunt foarte mici, cu o pondere semnificativă a celor peste 12 ani.

La finalul întâlnirii, elevii de liceu argeșeni au interpretat artistic o situație din temele expuse de vorbitori.

Organizatorii își propun ca, de anul viitor, campania să fie promovată la nivel național și evenimente similare să fie organizate împreună cu alte consilii județene și autorități locale.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 30°C
IASI 30°C 28°C
CLUJ 28°C 26°C
CONSTANTA 26°C 25°C
CRAIOVA 29°C 28°C
BRASOV 27°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI