Profesor concediat pentru propagandă antivaccin la școală și în mediul online

17 noiembrie 2021, 12:27

Totul a început în urmă cu câteva săptămâni când profesorul de Științe Sociale, care preda la clasele de gimnaziu ale școlilor din Bohotin și Roșu, a început să posteze pe un grup online al elevilor mesaje antivacciniste.

Textele au început să devină tot mai agresive, iar elevii care îl rugau pe profesor să înceteze cu mesajele erau amenințați că vor rămâne corijenți.

Și părinții au luat atitudine și l-au rugat pe dascăl să nu mai posteze pe grup mesaje care nu au legătură cu materia predată și care îi deranjează pe elevi, mai ales că veneau și la ore târzii din noapte.

Pentru că mesajele au continuat, părinții au anunțat conducerea școlii, care i-a desfăcut contractul de muncă. Profesorul a intrat în concediu medical. Nici el, și nici directoarea şcolii nu au putut fi contactați.

ANTONINA BLIORŢ, purtător de cuvânt al ISJ Iaşi: Știm că profesorul a contestat decizia de a desface contractul de muncă. ISJ monitorizează situația. Conducerea școlii va trebui să respecte decizia instanței.

Profesorul nu se află la prima abatere. În urmă cu câțiva ani, el a fost mutat disciplinar de la liceul din comună la cele două școli gimnaziale, după derapaje agresive pe alte subiecte sensibile, precum avortul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite