Profesoara Cristina Tunegaru: Nu cred că trebuie făcute asocieri între pozițiile mele și pierderea orelor de la Școala 95

5 mai 2017, 10:29

De la 1 septembrie, anul școlar viitor, am aflat în mod întâmplător că orele acestea nu mai sunt disponibile pentru mine, în momentul în care am vrut să îmi depun cererea de continuitate, pentru a prelungi contractul de muncă pe anul viitor. Nu am simțit nicio presiune și am o relație foarte bună și cu colegii mei și cu elevii și cu părinții. Nu cred că trebuie făcute asocieri între pozițiile mele anterioare referitoare la diverse lucruri și ceea ce s-a întâmplat acum, este o procedură perfect legală, nu contest legalitatea procedurii ci moralitatea procedurii. Dacă elevii au lucrat până acum cu mine foarte bine și au obținut rezultate foarte bune, cred că ar trebui să primeze interesul elevilor și să lucreze mai departe cu profesorul cu care s-au obișnuit și cu care au obținut rezultatele bune, a declarat Cristina Tunegaru.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar General au explicat că postul ocupat de Cristina Tunegaru la Școala Generală nr. 95 din Capitala a fost solicitat de un cadru didactic titular. Profesoara Tunegaru este suplinitor, așa că, potrivit legislației, începând cu anul școlar viitor, titularul are întâietate pe post.

Marina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București a explicat la TVR 1 în ce condiții poate rămâne în școală profesoara Cristina Tunegaru.

Din punct de vedere legal, orele pe care d-na profesor le-a ocupat la Școala 95, au fost ocupate în mod legal și cu prioritate, așa cum spune legea, de un profesor titular, aceasta este metodologia și nimeni nu poate să se situeze despura metodologiei, a declarat Marina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București.

Dacă în Școala 95 există ore disponibile și acestea vor fi date mai departe, potrivit mișcării personalului didactic, spre suplinire, poate că se va putea găsi o variantă și pentru doamna profesor, dar lucru acesta ține exclusiv de unitatea de învățământ, a explicat Mariana Manea.

Cristina Tunegaru susține că nu vrea ca elevii ei să regreseze. Pe pagina de Facebook, profesoara mărturisește că a investit emoțional și a facut progrese remarcabile cu elevii cărora le predă. Cristina Tunegaru este profesoară de limba română, publicistă ți cercetător doctoral al Universitătii din București.

(w500) Cristina T

În urma mediatizarii acestui subiect a reacționat și primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a condamnat presa care încearcă să inducă ideea că destituirea profesoarei ar fi fost făcută ca urmare a faptului că acesta s-a exprimat critic la adresa sa.

„Primarul General Gabriela Firea condamnă cu fermitate acest stil de a face jurnalism care contravine deontologiei și regretă că mai multe instituții de presă au ales să încerce să inducă ideea că destituirea doamnei profesor Cristina Tunegaru ar fi fost făcută ca urmare a faptului că doamna Tunegaru s-a exprimat critic la adresa Primarului General în această iarnă.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă