Produse tradiționale din inima Bucovinei, în centrul Vienei. Doi români au dus în Austria savoarea mâncărurilor de acasă

11 mai 2017, 21:55

Soții Ursaciuc au luat calea Europei la începutul anilor 2000: își căutau locuri de muncă mai bine plătite decât în România. În Viena, Lenuța s-a angajat chelnăriță și a lucrat mulți ani la același patron. Cu timpul, s-a gândit că ar putea să își facă propria afacere. Așa că locul în care a muncit de dimineață până seara a devenit restaurantul familiei.

Și-au extins afacerea și au adus produsele tradiționale din inima Bucuvinei chiar în centrul Vienei. La doi pași de restaurantul austriac și-au deschis un local nou, cu produse 100% românești. Iar dacă în urmă cu 15 ani le era rușine să spună că sunt români, acum lucrurile s-au schimbat radical.

Și, ca să fie siguri că mâncărurile ies ca acasă, soții Ursaciuc au adus bucătărese tot din Bucovina.

Povestea soților bucovineni a ajuns subiect de reportaj la televiziunea publică din Austria.

Chiar dacă au ajuns celebri, gândul le fuge mereu acasă. La copii, la părinți, la prieteni.

În Austria trăiesc peste 100 de mii de români. Cei mai mulți lucrează în construcții și gastronomie, iar salariile lor ajung până la 2000 de euro pe lună.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite