Peste o tonă de produse alimentare stricate au descoperit inspectorii sanitar-veterinari la un maraton de controale pe litoral. Contact al Comandamentului Sezon Estival unde puteți reclama nereguli

Produse stricate pe litoral
Produse stricate pe litoral
9 august 2022, 14:32

Au fost verificate 1.314 unităţi de vânzare cu amănuntul şi de alimentaţie publică, dintr-un total de 1.331 listate de ANSVSA.

Au fost aplicate 283 de sancţiuni în valoare de 2.807.600 lei, au fost emise o ordonanță de interzicere a activităţii şi 4 ordonanţe de suspendare temporară.

De asemenea, a fost confiscată şi trimisă către neutralizare o cantitate de 1.107,3 kg de produse alimentare (produse din carne, peşte, produse din peşte, preparate culinare) care nu corespundeau din punctul de vedere al calităţii şi siguranţei pentru consum.

ANSVSA menţionează că, în urma acestor controale, s-au constatat numeroase deficiențe: spaţii neaprobate sanitar veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, lipsa etichetelor, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit.

Comandamentul Sezon Estival 2022 îşi desfăşoară activitatea pe zona litorală delimitată de localităţile Corbu şi Vama Veche.

Echipele de control actualizează permanent harta unităţilor de alimentaţie publică şi vânzare cu amănuntul, efectuează acţiuni de control şi oferă consiliere agenţilor economici.

În plus, au fost intensificate acţiunile de control la grădiniţe, tabere de copii, pensiuni şi unităţi de alimentaţie publică unde iau masa grupuri de copii.

Autoritatea, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786.577.007.

Numărul funcționează în paralel cu call center-ul ANSVSA – 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite