Procurorul General: Ordonanța este o ofensă adusă autorităţii judecătoreşti. Șefa DNA: Proiectul nou, mai rău decât cel inițial

Augustin Lazăr procurorul general al României
Augustin Lazăr procurorul general al României
1 februarie 2017, 01:42

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, pentru Ştirile TVR: „Ca membru al CSM vă pot spune că OUG este o ofensă adusă autorităţii judecătoreşti, fiind discreţionară, vădit neconstituţională şi trebuie atacată urgent la CCR”. El a adăugat că despre consecinţele grave ale ordonanței a avertizat în comunicatul de ieri al Ministerului Public.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat pentru Agerpres că nu poate să comenteze efectele actelor normative adoptate marți seară de Guvern, deoarece nu cunoaște conținutul acestora, însă a precizat că proiectul transmis în cursul aceleiași zile spre avizare CSM este „mai rău decât cel inițial” și „lipsește de relevanță lupta împotriva corupției în România”.

Laura Codruța Kovesi: „Nu pot să comentez ce efecte vor avea OUG adoptate în această seară întrucât nu le-am citit. (…) În această seară, în jurul orei 19,00, am primit din partea CSM un proiect de OUG de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală pentru a ne exprima punctul de vedere până dimineață, la ora 9,00. În adresa Ministerului Justiției către CSM și care ne-a fost trimisă odată cu proiectul se prevedea că acesta este trimis cu rugămintea de a fi avizat. Am fost surprinsă să văd că acest proiect nu conține observațiile pe care sistemul judiciar, în special DNA, le-a făcut la proiectul inițial. Mai mult decât atât, nu înțelegem de ce este așa de mare urgență pentru a sta noaptea și a da un punct de vedere pe legi atât de importante cum sunt Codul penal și Codul de procedură penală. (…) Pot să spun că acest proiect nou este mai rău decât proiectul inițial din perspectiva luptei anticorupție, practic lipsește de relevanță lupta împotriva corupției în România dacă acest proiect de lege va fi adoptat”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite