Procurorul general, Gabriela Scutea: Urmărim felul în care se desfășoară achizițiile publice în perioada stării de urgență

Procurorul general al României Gabriela Scutea
Procurorul general al României Gabriela Scutea
25 aprilie 2020, 07:44

Întrebată dacă achiziţiile nejustificate sunt în atenţia procurorilor în timpul stării de urgenţă, Scutea a răspuns: „Categoric că da. Ele intră pe două pattern-uri foarte uşor de stabilit, situaţii în care am avea riscul ca procesul decizional în legătură cu o achiziţie să fie afectat prin fapte de corupţie, infracţiuni de corupţie în forma lor cea mai pură, prin trafic de influenţă sau luare şi dare de mită, sau infracţiuni în care să identificăm infracţiuni de serviciu. Este vorba de abuzul în serviciu, în forma prevăzută de Lega 78/2002.”.

Procurorul general a precizat că se urmăresc surse diverse, care indică apariția peste noapte a unor societăți sau modul de constituire a prețurilor.

„Urmărim inclusiv sursele publice, toate articolele care sunt postate despre procesul formare a preţurilor, despre iniţierea unor procese de achiziţie, despre societăţi care apar peste noapte. Şi, acolo vedem dacă sunt indicii care ne duc înspre reţinerea unor infracţiuni”, a declarat Gabriela Scutea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă