Procurorii resping ipoteza crimei în cazul morţii patronului Hexi Pharma, Dan Condrea. Există însă suspiciunea că a fost o sinucidere, a declarat procurorul general al României, Augustin Lazăr. Anchetatorii îşi bazează afirmaţiile pe comportamentul ciudat al lui Condrea. Acesta a făcut 13 drumuri între Buftea şi Corbeanca înainte de a muri.
"Nu e vorba de niciun omor, există o suspiciune că, într-adevăr, ar fi o sinucidere, însă urmează a se clarifica după administrarea probațiunii — după circumstanțele în care s-au întâmplat lucrurile, modul în care a circulat persoana respectivă pe șosea, de mai multe ori, în zona aceea", a spus Lazăr, la sediul CSM.
El a precizat că procurorii îi audiază pe toți martorii identificați pentru a clarifica circumstanțele în care s-a produs accidentul.
"De asemenea, este în curs o expertiză tehnică, criminalistică, ce urmează să clarifice modul în care s-a produs accidentul, circumstanțele și așa mai departe", a arătat Lazăr.
Despre cazul Hexi Pharma, procurorul general a afirmat că există persoane vătămate care au mai primit astfel de soluții diluate. Investigația continuă.
Cu ajutorul camerelor de supraveghere, procurorii au reuşit să reconstituie traseul patronului Hexi Pharma din ultima oră de viaţă.
El a făcut de 13 ori drumul dintre Buftea şi Corbeanca. Comportamentul ilogic poate fi specific sinucigaşilor.
Procurorii au recuperat şi un schimb de sms-uri dintre Condrea şi partenera lui de viaţă, Uliana Ochinciuc.
Potrivit DNA, din momentul începerii anchetei Parchetului general, la începutul lunii mai, Dan Condrea a reuşit să transfere peste jumătate de milion de euro din conturile sale în cele ale partenerei şi fratelui ei. Prin urmare, se pune întrebarea de ce procurorii Parchetului general nu au luat măsuri care să împiedice acest lucru.
Cazul Hexi Pharma era monitorizat însă şi de DNA.
Săptămâna trecută, procurorii anticorupţie i-au pus sub acuzare pe fosta partenera de viaţă a lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, pe fratele ei Radu şi pe directoarea generală a companiei, Flori Dinu. Împreună cu compania şi 2 offshore-uri din Cipru sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Potrivit DNA, Hexi Pharma importa materie primă din Germania, însă a interpus pe circuit firmele din Cipru. Astfel înregistra fictiv tranzacţii suplimentare pentru a-şi deduce cheltuielile şi pentru a diminua impozitul pe profit datorat statului.
Prejudiciul depăşeşte 1,7 milioane de euro.