Procurorul general de la Kiev: Peste 1.200 de cadavre descoperite în regiunea capitalei. Ucraina a deschis 5.600 de anchete pentru prezumtive crime de război

Procurorul general al Ucrainei Iryna Venediktova
Procurorul general al Ucrainei Iryna Venediktova
10 aprilie 2022, 17:06

„Până astăzi, avem 1.222 de persoane ucise doar în regiunea Kiev”, a declarat Venediktova. Ea a reluat afirmația din zilele anterioare și l-a numit din nou pe Vladimir Putin „principalul criminal de război al secolului XXI”.

Procurorul general ucrainean a subliniat că au fost identificate 5.600 de cazuri de presupuse crime de război. Sunt vizați de anchete 500 de criminali de război ruşi.

Ea a citat și atacul care a vizat vineri gara din Kramatorsk, în care au murit, potrivit celui mai recent bilanț, 59 de civili, printre care şi 5 copii.

Venediktova i-a mulţumit prim-ministrului britanic Boris Johnson, care a făcut sâmbătă o vizită la Kiev.

„Este, într-adevăr, un mare sprijin pentru noi”, a afirmat Venediktova despre vizita lui Johnson, prima a unui lider din G7, de la debutul invaziei.

Săptămâna trecută, preşedintele Zelenski a anunţat că va fi creat un „mecanism special” pentru „a ancheta toate crimele ocupanţilor ţării noastre şi a-i urmări în justiţie”. El a precizat că acesta va funcţiona pe baza „muncii comune a unor experţi naţionali şi internaţionali”, reamintește Agerpres.

Arhivă online cu crimele de război comise de armata rusă în Ucraina. „Dincolo de rău, chiar și în timpul războiului”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite