Procurorul general Alex Florenţa vrea ca procurorii români să urmeze cursuri de pregătire cu instituţii americane

Alex Florența procurorul general al României
Alex Florența procurorul general al României
6 iulie 2023, 17:20

„Discuţiile au vizat problemele actuale cu care se confruntă sistemul judiciar, precum şi măsurile care se iau de către Ministerul Public pentru eficientizarea activităţii”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului General.

„Totodată, procurorul general a solicitat sprijin din partea instituţiilor americane de law-enforcement pentru organizarea unor sesiuni de training în zonele prioritare de acţiune ale Ministerului Public. Pe aceeaşi direcţie a eficientizării activităţii de urmărire penală, şeful Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a subliniat necesitatea unui suport pentru realizarea de metodologii de lucru la nivelul Parchetelor în ceea ce priveşte investigarea infracţiunilor cu un înalt grad de specializare”, a precizat instituția.

La întrevedere au mai participat consilierul Peter Halpern din partea Ambasadei SUA, precum şi procurorul-şef al Serviciului de cooperare judiciară internaţională, relaţii internaţionale şi programe din cadrul PICCJ, Nadina-Magdalena Spînu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite