Procurorii suceveni au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor și abuz în serviciu. Cum vor funcționa urgențele

24 martie 2020, 06:14

ACTUALIZARE Pacienții din Suceava care au nevoie de tratament în urgență vor fi tratați la Rădăuți.

Diana Cimpoeșu, coordonatorul regional al SMURD, a confirmat marți pentru Mediafax că, în urma discuțiilor avute la Suceava, s-a decis ca toate urgențele din județ să fie tratate la Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul din Rădăuți.

Ambulanţele duc bolnavii la Rădăuţi, iar de acolo se ia decizia în privința locului în care se vor interna bolnavii.

Pacienții pot fi internați fie la spitalul Rădăuţi, fie la celelalte spitale municipale şi orăşeneşti din Suceava, Botoşani, Paşcani.

Cazurile de complexitate mare vor fi trimise la Iaşi.

ACTUALIZARE Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava s-au sesizat din oficiu după examinarea mai multor articole publicate luni în mediul on-line.

Infracțiunile vizate sunt zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, prevăzute de Codul penal, „în sensul că la nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase”, se arată într-un comunicat al instituţiei, citat de Agerpres.

„Totodată, din conţinutul publicaţiilor on-line a rezultat faptul că anumiţi funcţionari publici din sistemul medical şi-au exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, aducând atingere intereselor legitime ale cetăţenilor, prin aceea că, în contextul pandemiei existente la nivel mondial, au solicitat cadrelor medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava prezenţa, la data de 23.03.2020, la serviciu, a persoanelor testate pozitiv, negativ şi a celor suspecte, rezultând într-o posibilă contaminare, în masă”, se arată în document.

Astfel, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava s-a dispus începerea urmăririi penale in rem.

Procurorii vor fi ajutați de structurile de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanţelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale a tuturor participanţilor, urmând să fie extinse şi sub aspectul săvârşirii altor infracţiuni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite