Procurorii şi Serviciul Omoruri din Poliţie fac cercetări în cazul accidentului produs pe un șantier din Capitală

Mal de pamant dărâmat
Mal de pamant dărâmat
3 august 2021, 14:00

Polițiștii de la Serviciul Omoruri i-au audiat pe muncitorii răniți de malul de pământ care s-a prăbușit peste ei în timp ce lucrau pe un șantier din București. Pentru că în urma accidentului doi muncitori au murit, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 fac cercetări pentru ucidere din culpã, vãtãmare corporalã din culpã și neluarea mãsurilor legale de securitate și sãnãtate în muncã. În paralel și inspectorii ITM au început propriile investigații.

Accidentul a avut loc luni în jurul orei 16.00 chiar în spatele Bibliotecii Naționale. În timp ce săpau un șanț adânc de peste doi metri, 6 muncitori au fost surprinși de un mal de pământ care s-a surpat. 4 dintre ei au scăpat cu viață, dar 3 au rămas internați în spital.

La temperaturi de 40 de grade, timp de 5 ore, pompierii au făcut eforturi epuizante în speranța că vor reuși să-i salveze și pe ceilalți doi.

Firma Algorithm Residential S3, care executa lucrările în momentul producerii accidentului, aparține Primăriei sectorului 3. De altfel, edilul Robert Negoiță a transmis pe o rețea de socializare un mesaj de condoleanțe pentru familiile îndoliate și a precizat că așteaptă concluziile anchetelor declanșate de instituțiile statului după accident. Totuși, niciun un reprezentant al primăriei de sector nu a vrut să ne spună cine a dispus efectuarea lucrărilor și în baza căror autorizații.

Nici reprezentanții firmei Algorithm Residențial S3 nu au fost de găsit. Din informațiile de pe site-ul oficial al companiei am aflat că director general este Daniel Banu – de profesie inginer constructor- iar președintele Consiliului de Administrație, cel care reprezintã de fapt firma este Alin Radu Panait. Un tânăr de 32 de ani fără studii în domeniul construcțiilor. Potrivit CV-ului său, acesta a fost de-a lungul timpului referent la Universitatea de Teatru și Film din București, consultant în achiziții publice la mai multe federații sportive și masterand la Academia SRI.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 şi Serviciul Omoruri fac cercetări în cazul accidentului produs luni după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste mai mulți muncitori pe un șantier din zona Bibliotecii Naționale şi care s-a soldat cu doi morţi, a informat Poliția Capitalei.

Alţi patru muncitori au fost transportați la unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri.

Luni după-amiază, Secţia 11 Poliţie a fost sesizată că pe o stradă din Sectorul 3 mai mulţi muncitori care săpau un sanţ au fost surprinşi de malul de pământ care s-a surpat peste ei.

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, intervenţia la accident a fost foarte dificilă şi foarte periculoasă pentru pompieri.

„Nu ne pronunţăm exact cum s-a produs accidentul, dar cu siguranţă Inspecţia Muncii va stabili dacă au fost asigurate regulile la faţa locului”, preciza, luni seara, Arafat

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite