Procurorii militari români au audiat peste o sută de ucraineni, împuşcaţi sau răniţi în explozii, în cadrul anchetelor privind crimele de război comise de Rusia în Ucraina

14 octombrie 2022, 11:10

Romania s-a alăturat ţărilor baltice, Poloniei şi Slovaciei în echipa comună de anchetă privind crimele de război din Ucraina.

De altfel, ţara noastră susţine înfiinţarea unui tribunal special pentru crimele ruşilor în ţara vecină.

Scutea: Este datoria noastră ca procurori, ca vecini ai Ucrainei, mai ales în condiţiile în care autorităţile noastre, guvernul nostru a avut de gestionat un număr foarte mare de refugiaţi care au intrat în România, foarte mulţi răniţi aduşi în spitalele româneşti”

Procurorii militari români ar putea ajuta la audierea victimelor de război ucrainene care au ajuns în România. Însă este posibil şi să trimitem criminalişti şi legişti pentru colectarea de probe şi identificarea cadavrelor de la gropile comune cum este cea de la Izium.

Procurorul general al Ucrainei a declarat că până acum anchetatorii ucraineni au pus sub acuzare 186 de suspecţi ruşi pentru crime de război, chiar în absenţă. 45 dintre ei, capturaţi, au fost trimişi în judecată, iar 10 au fost deja condamnaţi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite