Procurorii din DIICOT și din alte parchete din țară au decis să suspende activitatea până pe 8 martie, în semn de protest față de Ordonanța 7

25 februarie 2019, 14:08

UPDATE DIICOT, prin Adunarea Generală a Procurorilor, au decis să suspende activitatea începând de mâine, până pe 8 martie, între orele 8.00 și 12.00, a transmis Alex Costache. Acest lucru înseamnă că procurorii nu fac anchete, nu primesc audiențe. Alături de cei de la DIICOT sunt și alte parchete din țară care au suspendat activitatea. De asemenea, sunt și alte instanțe, cum  ar fi Tribunalul din Cluj, care suspendă activitatea în această săptămână. Acum, la ora 14.00, este Adunare Generală și la Parchetul General, și aceștia decid dacă intră în grevă sau nu. Toate aceste procese vin pe fondul Ordonanței 7, care a stârnit proteste masive în magistratură, dar și în stradă. Astăzi, la 15.30, premierul Viorica Dăncilă așteaptă reprezentanți ai magistraților la discuții, însă deja Asociații ale magistraților spun că nu vor merge pentru că consideră acest dialog post-factum și formal și cer abrogarea imediată a acestei ordonanțe și demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Procurorii timișoreni, ca de altfel și colegii lor din alte orașe ale țării sunt nemulțumiți de modul în care Legile Justiției au fost modificate prin ordonanță de urgență, a transmis Luisa Târcă, de la TVR Timișoara. Magistrații consideră că este vorba de o intervenție a politicului în justiție și cer să înceteze aceste ingerințe. Procurorii au mers astăzi la lucru, însă nu au făcut nici un fel de acte și nici nu au mers în sălile de judecată. Proteste similare au loc în mai multe orașe din țară, iar la Cluj procurorilor li s-au raliat și judecătorii care nu au intrat astăzi în ședințe decât pentru cazurile urgente. De altfel protestele au început încă de săptămâna trecută, când magistrații din Timișoara, dar și din alte orașe au ieșit în fața instituțiilor în care lucrează, cu pancarte prin care au cerut independența justiției și și-au declarat nemulțumiți de ordonanțele date peste noapte fără nici un fel de consultare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite