Procurorii anticorupţie de la Chişinău au cerut mandat de arestare preventivă pe numele lui Igor Dodon. Fostul președinte al Republicii Moldova spune că reținerea sa este o acțiune politică

25 mai 2022, 12:30

Procurorii anticorupţie au cerut mandat de arestare preventivă pe numele fostului preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, reţinut, marţi, pentru 72 de ore.

Susţinătorii lui Igor Dodon au protestat, pentru a doua zi consecutiv, în faţa Parlamentului de la Chişinău. Au cerut eliberarea acestuia în faţa arestului unde este reţinut fostul preşedinte al Republicii Moldova

Igor Dodon a transmis prin intermediul avocaţilor că este victima unui dosar politic, iar scopul celor care l-au reţinut este de a distrage atenţia oamenilor de la problemele din societate.

Dodon: Acesta e un dosar politic cusut cu ață galbenă. Și sunt sigur că o judecată corectă și necontrolată politic îmi va da dreptate. (…) Voi credeți oare că oamenii nu își dau seama că vreți să lăsați țara fără opoziție, ca într-o dictatură? Voi credeți că oamenii nu își dau seama că tot acest show cu mascați s-a făcut și cu scopul de a distrage atenția cetățenilor de la criza în agricultură, de la prețuri și tarife înalte, de la sărăcie și de la incompetența și iresponsabilitatea guvernării PAS?”

În replică, ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a declarat că va urmări ca Igor Dodon să beneficieze de un proces echitabil, iar procurorii să dea dovadă de transparenţă maximă.

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reţinut marţi, după mai bine de zece ore de percheziţii.

Procurorii anticorupţie au făcut verificări în zece imobile şi trei automobile, care i-ar aparţine lui Dodon şi unor persoane din anturajul său. otrivit procurorilor, bunurile şi banii folosiţi în comiterea infracţiunilor depășesc zeci de milioane de lei.

Aseară, conducerea Partidului Socialiștilor a fot în vizită la șeful delegației Uniunii Europene de la Chișinău, unde au transmis că de fapt aceasta este o răfuială politică a actualei guvernări, cu opoziția parlamentară.

CITIȚI ȘI:

Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Fostul președinte al Republicii Moldova este acuzat de corupție și trădare de patrie

Procurorii au găsit zeci de mii de euro și aproximativ jumătate de milion de lei în casa lui Igor Dodon

Cumnatul lui Igor Dodon, reținut pentru că mânca un document din care reieșea că fostul președinte este beneficiar al bazei de odihnă de la Sadova

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite