Proclamația Custodelui Coroanei: În eforturile pentru dezvoltarea și consolidarea țării, voi avea ca model exemplul Părintelui nostru

"Chemată a fi urmașa bunului Rege Mihai, care mi-a lăsat ca sfântă moștenire iubirea și credința față de România, voi continua munca și voi respecta legământul său", a transmis Custodele Coroanei române într-un al doilea mesaj oficial.

06 Decembrie 2017, 19:07 (actualizat 06 Decembrie 2017, 19:27) Știrile TVR |
Proclamația Custodelui Coroanei către țară
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"În eforturile pentru dezvoltarea și consolidarea țării, voi avea ca model exemplul părintelui nostru și convingerea lui în destinul poporului român.

Aduc adâncă recunoștință celor 4 generații anterioare ale familiei mele care au creat legătura între țară și Casa Regală. 150 de ani care i-au adus României instituții moderne, dezvoltare, consolidare și deschidere către lume.

În lunga sa viață, al patrulea Rege al României a găsit sprijin în credință, în speranță și în răbdare. În toate împrejurările el a răspuns cu dreptate și, când a fost posibil, cu iertare.

Sunt sigură că în viitor românii vor rămâne iubitori de Coroană, uniți în conștiință și acțiune pentru propășirea națională, în contextul Uniunii Europene și al Alianței Nord-Atlantice.

Cu emoție și onoare, cu simț al datoriei, ca bună româncă și custode al Coroanei, îmi închin viața și munca națiunii noastre și românilor de pe tot pământul.

Așa să ne-ajute Dumnezeu".

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN MOARTEA UNUI REGE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 35°C
IASI 28°C 31°C
CLUJ 31°C 32°C
CONSTANTA 28°C 28°C
CRAIOVA 35°C 35°C
BRASOV 29°C 31°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI