Procesul în care Donald Trump este acuzat de fraudă fiscală începe în octombrie 2023. Curtea Supremă a autorizat transferul declaraţiilor fiscale ale fostului președinte către Congres

Procesul în care Donald Trump și trei dintre copii săi sunt acuzați de fraudă fiscală va începe în octombrie 2023, cu aproape un an înainte de alegerile prezidențiale din 2024 . Data a fost stabilită de tribunalul din New York.

23 Noiembrie 2022, 08:03 (actualizat 23 Noiembrie 2022, 08:43) Știrile TVR |

Procurorul general al statului New York îl acuză pe Trump că a manipulat cu bună știință evaluările activelor grupului Trump Organization și solicită daune de 250 de milioane de dolari în numele statului.

Procurorul cere și interzicerea dreptului de a conduce companii pentru fostul președinte și copiii săi.

Marți, Curtea Supremă a permis transferul declarațiilor fiscale ale fostului președinte SUA către Congres, respingând un ultim recurs al fostului preşedinte republican, notează AFP, preluată de Agerpres.

O comisie din Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul democraţilor până în ianuarie, cere de trei ani documentele transmise autorităţilor fiscale de Donald Trump în perioada 2015 - 2020. Dar, spre deosebire de toţi preşedinţii americani începând din anii 1970, Donald Trump a refuzat în mod constant să îşi facă publice declaraţiile fiscale şi s-a luptat cu înverşunare în instanţă pentru a bloca solicitarea din partea Congresului.

După mai multe episoade, o instanţă federală de apel autorizase autorităţile fiscale, la sfârşitul lunii octombrie, să transmită aceste documente comisiei din Camera Reprezentanţilor. Donald Trump a introdus un recurs în regim de urgenţă la Curtea Supremă a Statelor Unite pentru a bloca acest transfer.

Curtea Supremă a suspendat la 1 noiembrie transmiterea documentelor în aşteptarea unor elemente care să îi permită să se pronunţe pe fond. După ce a primit argumentele ambelor părţi, aceasta a respins marţi, în cele din urmă, cererea lui Donald Trump. Ca de obicei, fără a motiva decizia.

Deşi a fost profund revizuită de fostul preşedinte, Curtea Supremă a luat decizii contrare acestuia, autorizând în special în 2020 transferul documentelor financiare către justiţia din New York care îi investighează afacerile.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA -2°C 0°C
BRASOV -5°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI