Procesiuni impresionante, după doi ani de pandemie. Catolicii din întreaga lume se pregătesc pentru Înviere

15 aprilie 2022, 19:29

La Sevilla, mii de catolici au luat parte la La Madruga, una dintre cele mai importante procesiuni din oraș.

Pentru prima oară după doi ani au fost ridicate toare restricțiile la miezul nopții.

Conform tradiției, sute de mii de spanioli participă la ceremonii și procesiuni. S-au desfășurat și anul trecut, dar cu reguli stricte impuse de pandemia de COVID 19.

Slujbe și ceremonii speiale au loc în toată Spania, dar cele de la Sevilla sunt faimoase pentru fervoarea și credința de care dau dovadă localnicii.

Tonul îl dau nazarenienii, îmbrăcăți în costumee specifie și care poartă pe umeri statuile lui Iisus și ale Feciorei Maria.

La Sevilla au loc opt procesiuni în Vinerea Mare, dar cea mai cunoscută, cofradias sau frații, începe în zori și durează 14 ore.

Credincioșii străbat orașul în lung și lat și se opresc în fiecare intersecție. Cea mai apreciată este ceremonia Fecioarei din Macarena, care este purtată din basilica Santa Maria de la Esperanza în procesiunea numită La Madruga.

La Ierusalim, credincioșii catolici au refăcut Drumul Crucii pe care Iisus a urcat pe Golgota, unde a fost crucificat. Procesiunea a început de la Biserica Sfântului Mormânt și s-a oprit de 14 ori, așa cum a îngenuncheat și Iisus sub povara crucii pe care o purta.

La Paris, principala ceremonie s-a desfășurat în fața ruinelor Catedralei Notre Dame, distrusă într-un puternic incendiu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite