Procesiune religioasă cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, în Capitală

Preoţi şi credincioşi catolici au purtat, pe străzile din Bucureşti, unul dintre cele mai valoroase daruri primite de Catedrala Sfântul Iosif: câteva picături din sângele Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. Cel mai popular Suveran Pontif al tuturor timpurilor a făcut un dar României, atunci când a ales-o ca primă ţară majoritar ortodoxă vizitată vreodată de un papă.

22 Octombrie 2017, 12:33 (actualizat 22 Octombrie 2017, 21:46) Știrile TVR |
Sărbătoarea Sf. Ioan Paul al II-lea
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Evenimentul a fost organizat cu ocazia sărbătorii liturgice a Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. A fost declarat sfânt pe 27 aprilie 2014, de către Papa Francisc. Ioan Paul al II-lea a fost înscris în calendarul Bisericii Catolice, iar comemorarea sa liturgică este pe 22 octombrie.

În Capitală, după o scurtă rugăciune care a avut loc chiar în faţa statuii Sfântului Ioan Paul al II-lea, credincioşii, în frunte cu monseniorul Miguel Buendia, nunţiu apostolic în România, au plecat spre Catedrala Sfântul Iosif, înălţând rugăciuni.

Credincioşii au purtat în procesiune o icoană a Sfântului Ioan Paul al II-lea şi o relicvă a acestuia: câteva picături de sânge, îmbibate pe o bucăţică de pânză. Aceasta a fost dăruită catedralei Sfântul Iosif în 2011 chiar de către fostul secretarul personal al Papei Ioan Paul al II-lea, actualmente arhiepiscop de Cracovia.


Şi la Cluj Napoca a fost o zi specială.

În Catedrala Greco-Catolică "Schimbarea la faţă", credincioşii s-a aşezat la coadă încă de la primele ore ale dimineţii pentru a se închina la moaştele Suveranului Pontif.

Papa Ioan Paul al II-lea a fost declarat sfânt în urmă cu trei ani. În 1999, a venit în România şi a fost prima vizită a unui papă într-o ţară majoritar ortodoxă.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI