Procesiune religioasă cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, în Capitală

22 octombrie 2017, 12:33

Evenimentul a fost organizat cu ocazia sărbătorii liturgice a Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. A fost declarat sfânt pe 27 aprilie 2014, de către Papa Francisc. Ioan Paul al II-lea a fost înscris în calendarul Bisericii Catolice, iar comemorarea sa liturgică este pe 22 octombrie.

În Capitală, după o scurtă rugăciune care a avut loc chiar în faţa statuii Sfântului Ioan Paul al II-lea, credincioşii, în frunte cu monseniorul Miguel Buendia, nunţiu apostolic în România, au plecat spre Catedrala Sfântul Iosif, înălţând rugăciuni.

Credincioşii au purtat în procesiune o icoană a Sfântului Ioan Paul al II-lea şi o relicvă a acestuia: câteva picături de sânge, îmbibate pe o bucăţică de pânză. Aceasta a fost dăruită catedralei Sfântul Iosif în 2011 chiar de către fostul secretarul personal al Papei Ioan Paul al II-lea, actualmente arhiepiscop de Cracovia.

Şi la Cluj Napoca a fost o zi specială.

În Catedrala Greco-Catolică „Schimbarea la faţă”, credincioşii s-a aşezat la coadă încă de la primele ore ale dimineţii pentru a se închina la moaştele Suveranului Pontif.

Papa Ioan Paul al II-lea a fost declarat sfânt în urmă cu trei ani. În 1999, a venit în România şi a fost prima vizită a unui papă într-o ţară majoritar ortodoxă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite